Koninklijke onderscheiding "Oefening"

Harmonie “Oefening” is op vrijdagavond 26 april tijdens de uitvoering van het jubileumconcert koninklijk onderscheiden ondermeer vanwege het 150 jarig bestaan van de vereniging. De koninklijke erepenning werd uitgereikt door burgemeester Jac Klijs van de gemeenste Moerdijk aan het einde van het concert. Ook de Brabantse Muziekbond had speciaal voor de gelegenheid een penning laten maken als cadeau aan de vereniging. Deze werd door voorzitter Michel van Laar in ontvangst genomen namens alle muzikanten.

De koninklijke erepenning was het klapstuk van een mooie avond vol muziek. Deze begon al met een spetterende opening waarbij vanuit het donker het nummer Also Sprach Zarathustra werd gespeeld, direct gevolgd door het nummer Smoke on the Water van Deep Purple. Dit tweede nummer werd gedirigeerd door oud dirigent Daniël Platje die ook het nummer Mars der Medici begeleidde. Speciaal voor deze gelegenheid was het orkest voor de pauze aangevuld met oud-leden van de harmonie.

Naast Daniël Platje was ook oud-dirigente Truus Migchielsen-Muizer van de partij. Zij nam Pirates of the Caribbean voor haar rekening voor de pauze. Uiteraard was ook de eigen dirigent van “Oefening”, Claudy van bokhoven, van de partij. Zij liet haar kunsten vooral na de pauze zien door het orkest door orkestwerken als Oregon en Alpina Saga te begeleiden. Vaak werden de nummers begeleid door oude foto’s geprojecteerd op een groot scherm achter het orkest.

Als afsluiting van de avond werden enkele oude instrumenten door veel enthousiasme en humor geveild door voorzitter Michel van Laar, wat weer een mooie financiële steun aan de vereniging opleverde. Graag danken wij iedereen die aan deze avond een bijdrage heeft geleverd om alles mogelijk te maken, in het bijzonder het massaal aanwezige publiek waardoor het jubileumconcert een groot succes is geworden.

Van de avond zijn filmopnamen gemaakt die later dit jaar op een dvd zullen verschijnen. Foto’s van de avond zijn wel op de website te bekijken. Doe dat via onderstaande link. Foto’s worden in de loop van deze week toegevoegd, dus kom nog eens terug op de website voor meer foto’s.

[button link=”https://harmonieoefening.nl/jubileumconcert-vrijdag-26-april-2013/” color=”orange”] Foto’s Jubileumconcert[/button]

2 reacties op “Koninklijke onderscheiding "Oefening"”
  1. Wat een prachtig, sfeervol en muzikaal concert vanavond!!!!
    Echt met echt een jubileumconcert.
    Ik wil bestuur en leden van de vereniging van harte feliciteren met de koninklijke onderscheiding!!!! Heel erg verdiend door de inzet van heel veel mensen gedurende al die jaren!!!!

  2. Het was een geweldige avond. Ik heb genoten van de gespeelde nummers. Veel succes voor de toekomst en natuurlijk nog heel veel plezier bij jullie komende activiteiten, idee in het kader van jullie jubileum staan.

Reacties zijn gesloten.