Scholenbezoek Aventurijn

Het jaarlijkse scholenbezoek van ‘Harmonie Oefening’ stond dit jaar gepland op 18 april. Basisschool Aventurijn hield die week een projectweek met het thema ‘Muziek’ en daarbij mocht een bezoek van ‘Harmonie Oefening’ natuurlijk niet ontbreken! Gewapend met een zestal instrumenten: trombone, trompet, altsaxofoon, klarinet, dwarsfluit en bariton, ging ik die donderdag op stap om de kinderen te enthousiasmeren, en enthousiast waren ze!

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ begon de dag bij de kleutergroepen. Er was veel belangstelling en bewondering voor al die blinkende instrumenten. Vooral de altsaxofoon werd door veel kinderen uitgeprobeerd, want die bespeelde de juf ook.

Hierna volgden de groepen 3 t/m 8 waar de kinderen werden onderworpen aan een quiz met vragen over ‘Harmonie Oefening’ en de meegebrachte instrumenten. Een verrassend groot aantal kinderen had heel wat kennis in huis en de meesten slaagden er dan ook in bijna alle vragen goed te beantwoorden. De aanwezige AMV-leerlingen vervulden hierbij een belangrijke rol. Zij konden, met hun  opgedane kennis uit de AMV-lessen, wat antwoorden influisteren bij de lastige vragen.

Na een enerverende dag waarbij ongeveer 160 kinderen geluid probeerden te krijgen uit 1 van de meegenomen instrumenten, met bijbehorende kwijltaferelen, keerde ik terug naar huis om de boel schoon te maken en op te bergen. Nu maar hopen op veel aanmeldingen!

Femke