Dorpsweek gaat niet door

Deze week werd bekend dat de Dorpsweek dit jaar geen doorgang zal vinden. Reden hiervoor is dat het bestuur dit jaar geen vergunning krijgt van de gemeente, omdat ze niet kunnen garanderen te voldoen aan de geluidsnorm.

Als alternatief zal nu worden getracht voor een paar dagen een tent te regelen op het parkeerterrein naast de nieuwe basisschool. Op deze manier kunnen de artiesten die reeds waren geboekt alsnog hun optreden verzorgen.

Voor Harmonie “Oefening” heeft het niet doorgaan van de Dorpsweek ook een beperkt gevolg. Immers, het jaarlijkse Galaconcert was in de loop der jaren uitgegroeid tot de opening van het evenement waarbij zowel het bestuur van de Dorpsweek als een delegatie van de gemeente steevast aanwezig was.

Aangezien het Galaconcert heel goed los van de Dorpsweek doorgang kan hebben, gaat het concert gewoon door zoals gepland is. Dit zal zijn op zaterdag 12 mei. De locatie van het Galaconcert is nog even afwachten. De Standaard wordt nog altijd flink verbouwd en het is maar de vraag of het complex op tijd af is. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal een andere locatie worden gekozen. Nu het Galaconcert dit jaar niet aan de Dorpsweek is verbonden, wordt dan ook overwogen om het concert buiten Standdaarbuiten te houden. Dit, omdat Standdaarbuiten zelf geen echte alternatieven heeft naast de Standaard. Fidei et Arti in Oudenbosch is een mogelijkheid om het concert naar te verplaatsen dit jaar. Dit is echter voor nu nog afwachten.

Update zaterdag 17 maart: zoals het er nu uitziet is de Standaard zeker niet op tijd klaar met het Galaconcert. Er wordt bekeken of het Galaconcert op andere locatie op dezelfde datum kan plaatsvinden of dat het concert wordt verplaatst naar de dag dat de Standaard wordt geopend.

De Dorpsweek lijkt in een gewijzigde vorm wel door te gaan. Er bestaat een mogelijkheid dat op zaterdag 19 mei de harmonie een mini-concert gaat geven in de tent die vermoedelijk naast het nieuwe schoolgebouw komt te staan op het parkeerterrein. Dit alles onder voorbehoud!

Een reactie op “Dorpsweek gaat niet door”
  1. Verstandig besluit!
    Hoop dat meer verenigingen in Standdaarbuiten jullie voorbeeld volgt.

Reacties zijn gesloten.