Proefening 2.0: Verslag van een Gezellige Oktoberfest-avond

Ondanks een wat korte voorbereidingstijd is de tweede editie van Proefening, ditmaal met een Oktoberfest-thema, een geslaagde en bovenal gezellige avond geworden! De foyer van de Standaert was voor de gelegenheid omgetoverd in een Oktoberfest-biergarten, met lange tafels en tal van Beierse accenten. Daarnaast hadden de orkestleden, en ook een aanzienlijk aantal toehoorders, behoorlijk hun best gedaan om in gepaste kledij hun opwachting te maken, bijvoorbeeld in Lederhosen of Dirndl!

Tijdens de avond konden de bezoekers in Oktoberfest-sferen deel nemen aan een bierproeverij, uiteraard met bijbehorende Duitse klanken. Daartoe waren door het orkest toepasselijke muziekstukken ingestudeerd, waaronder de ‘Fliegermarsch’, ‘Est is so schön ein musikant zu sein’ en ‘Die Deutsche Hitparade’. Uitbater Erik van de Standaert had zich ingespannen om de bierproevers van lekkere bieren te voorzien, waaronder Bitburger, Paulaner Hefeweizen, Grolsch Bokbier en het voor de brasserie van Fort Sabina gebrouwen Kazematen.

Voorzitter Marieke lichtte de geserveerde bieren toe, en vroeg het publiek ‘Ein Prosit’ mee te zingen.

Aan voorzitter Marieke viel de taak om dit alles in goede banen te leiden, wat haar buitengewoon goed af ging! De sfeer zat er eigenlijk van begin af aan goed in, en dat werd gaandeweg alleen maar beter. Hoewel wij natuurlijk hopen dat dit geheel en alleen te wijten was aan onze muziek, is het ook weer niet geheel ondenkbaar dat het gerstenat een handje heeft meegeholpen…

Het toepasselijk geklede orkest van Harmonie Oefening onder leiding van Erwin Eestermans

Dat het publiek door Marieke werd gevraagd om telkens voorafgaand aan het proeven mee te zingen met het traditionele ‘Ein Prosit’, hielp zeker ook mee om de sfeer erin te houden! Het gezang werd naarmate de avond vorderde dan ook steeds enthousiaster (gemeten naar het volume).

Nadat de vier bieren verschalkt waren en het muzikale programma zijn einde naderde, werd op verzoek van het publiek als uitsmijter nog eenmaal ‘Ein Prosit’ ingezet, waarmee op muzikaal vlak het slotakkoord was bereikt. Wat restte was een gezellige nazit, waarbij zeker nog de nodige andere biertjes zijn geproefd!

Na afloop van het concert een gezellige nazit, waarbij nog meer biertjes (en andere consumpties) zijn geproefd...

Al met al kijken wij als orkestleden dan ook terug op een geslaagde avond, die wat ons betreft zeker naar meer smaakte! In de eerste plaats kunnen we daarvoor onze nieuwe dirigent Erwin bedanken, die pas sinds september voor ons orkest staat maar er desondanks in geslaagd is, samen met het orkest een bijna volledig nieuw programma in te studeren. Onze dank gaat daarnaast uit naar onze voorzitter Marieke, de leden van de organisatie, de beide invallers op euphonium, Erik en het personeel van de Standaert, en natuurlijk ook naar alle belangstellenden.

Wat ons betreft: tot de volgende keer! EINS, ZWEI, DREI…