Nieuw muzikaal aanbod in Standdaarbuiten e.o.

Vanaf augustus 2014 is het lesaanbod van Harmonie Oefening uitgebreid. Samen met dirigente en muziekdocente Claudy van Bokhoven verzorgt de vereniging niet langer enkel muzieklessen voor kinderen vanaf 9 jaar, maar er is nu muzikaal leuks voor kinderen van alle leeftijden!

Muziek op schoot – 0-4 jaar
‘Muziek op schoot’ is een leuke muzikale cursus voor de allerjongsten. Samen met een ouder, opa of oma wordt er 10 lessen lang gezongen, gedanst, naar muziek geluisterd en muziek gemaakt. Met ‘Muziek op schoot’ vorm je voor je kind op jonge leeftijd een goede (muzikale) basis, waar het later veel profijt van zal hebben.

 Muzikaal avontuur – 5-6 jaar
In ‘Muzikaal avontuur’ komen kinderen in 10 lessen op een speelse manier in aanraking met onder andere ritme, maat en melodie. Ze maken een muzikale ontdekkingsreis. Er wordt met veel plezier gezongen, gespeeld op verschillende instrumenten, geïmproviseerd, gedanst en geluisterd naar muziek.

Het Pretorkest – 6- 7 jaar
Vanaf januari 2014 start Harmonie Oefening met ‘het Pretorkest’. In dit orkest wordt op een speelse manier kennis gemaakt met muziek, maar bovenal veel pret gemaakt!

 Muzikale ontdekkingsreis – 7-8 jaar
‘Muzikale ontdekkingsreis’ is een cursus algemene muzikale vorming. Centraal staat het op een speelse manier opbouwen van algemene muzikale kennis. In een doorlopende leerlijn van 15 lessen komen alle instrumentgroepen aan bod. De kinderen zetten hun eerste stapjes in de wereld van de muziek op blokfluit en kunnen heel vrijblijvend ontdekken wat zij zélf leuk vinden en wat voor instrument of muzieksoort bij ze past. Aan het einde van de cursus kiezen zij hun favoriete instrument en kunnen naar een ‘echte’ docent voor een proefles.

Muzieklessen – vanaf 9 jaar
Tijdens muzieklessen heb je elke week een vast aantal minuten individueel les op een zelf gekozen instrument. Precieze dag en tijd van de les worden in overleg met je docent vastgesteld.

Muzieklessen zijn voor zowel beginners als gevorderden en leeftijd speelt geen rol!

www.claudyvanbokhoven.nl  (info@claudyvanbokhoven.nl)
www.harmonieoefening.nl (info@harmonieoefening.nl)

Subsidieregeling muziek in de gemeente Moerdijk – 6 t/m 18 jaar

Na sluiting van het Centrum voor de Kunsten Amadeus heeft de gemeenteraad twee subsidieregelingen ingesteld om kennismaking van kinderen met muziek te blijven stimuleren. Het gaat hierbij o.a. om cofinanciering van individuele muzieklessen. De regeling is met ingang van 1 augustus 2014 uitgebreid. Ouders of verzorgers van kinderen tussen de 6 t/m 18 jaar kunnen vanaf deze datum een subsidieaanvraag voor muziekonderwijs indienen. Zij kunnen maximaal 200 euro subsidie per jaar aanvragen voor individuele muzieklessen (instrumentaal of vocaal). Voor meer informatie: http://www.moerdijk.nl/subsidie-muziek-cultuur.html

,