Ledenwerving levert veel nieuwe leden op

 

De ledenwerving van Harmonie Oefening die begin april begon met een bezoek aan de Sint Antoniusschool in Standdaarbuiten, levert waarschijnlijk meer dan 10 nieuwe leden op. Hiermee is de actie een ongekend succes voor de vereniging.

Door het initiatief van met name Claudy van Bokhoven werd de ledenwerving dit jaar extra uitgebreid aangepakt. De actie omvatte twee bezoeken aan de basisschool waar een lied werd ingestudeerd onder de scholieren. Daarnaast kon iedereen zich opgeven voor vijf gratis proeflessen op een blaasinstrument naar keuze. De lessen werden gegeven door enthousiaste leden van Oefening. Samen vormden zij de blazersschool. Voor de
lagere groepen van de basisschool was er een leuke kleurwedstrijd georganiseerd.

Schoolconcert
Vrijdagavond 10 juli, was er een mooi opgezet schoolconcert waar alle activiteiten van de ledenwerving samen kwamen. De avond werd aan elkaar gepraat door de doldwaze Tim Vermeulen die zich voor de gelegenheid flink had uitgedost in een oud harmoniekostuum. Met zijn vrolijke noot werd het publiek al snel enthousiast gemaakt.

Onder toeziend oog van vele trotse ouders en opa’s en oma’s speelden de kinderen die meededen aan de blazersschool de door hun ingestuurde liedjes van de lesmethode “De Blazersschool” op hun blaas- of slaginstrument. Muziek speciaal voor basisschoolleerlingen geschreven. Het orkest van Oefening ondersteunde hierbij de leerlingen. Ook werd het lied “Allemaal Blaasmuziek” gezongen door de AMV-leerlingen (meer informatie over AMV hier) en de aanwezige basisschoolleerlingen. Ook brachten de leden van het leerlingenorkest en de blokfluitgroep een lied ten gehore.

Quiz
Aangezien het schoolconcert bedoeld was ter kennismaking van een harmonie-orkest, was er ook een kleine quiz in het programma verwerkt waar alle aanwezige kinderen aan meededen. Het orkest speelde bij de quiz afwisselend korte stukjes van mars- of concertmuziek. De kinderen moesten hierbij vervolgens raden of de muziek bedoeld was voor op straat of voor concerten.

Na afloop van het concert vulde vele kinderen en ouders al meteen hun inschrijfformulier in voor een lidmaatschap van Harmonie Oefening in het nieuwe seizoen. Ook maakte vele aanwezigen van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen aan de leden van Oefening.

Foto’s
Van de avond zijn enkele leuke foto’s gemaakt. Aangezien het voor de leden van Oefening tevens seizoensafsluiting en barbecue was, zitten er ook van deze activiteit enkele foto’s tussen. Klik hier om ze te bekijken. Heb je ook foto’s die het bewonderen waard zijn? Stuur ze naar info@harmonieoefening.nl.

5 reacties op “Ledenwerving levert veel nieuwe leden op”
 1. Ik vind vooral die laatste foto erg charmant.
  En ik mis de foto’s van de kuiten!

  Verder was het concert absoluut geweldig! Enthousiaste kinderen, dus beter kan niet!

 2. Wat ben je weer snel Hans!
  Al met al een hele gezellige avond,en nog eens heel wat nieuwe leerlingen.
  Laten we zo doorgaan en enthousiast blijven,we moeten het samen doen.Voor degene die wij niet meer zien,een hele fijne vakantie,en haal vooral die toeter af en toe uit de koffer.
  Groetjes Gerard en Elly.

 3. Een leuk concert, veel aanmeldingen, mooi!
  De rest van de avond was ook weer erg gezellig, dat kun je alleen al aan de leuke foto’s zien!

  En mooie kuiten hoor. Waarom geen groepsfoto eigenlijk?
  Kunnen we een ‘Mister Oefening mooiste kuiten’-verkiezing houden!
  Wie stemt voor?

 4. Inderdaad een leuk concert en erg leuk dat we nieuwe leerlingen krijgen!!
  Zo te zien hebben mijn vader en ik heel wat gemist bij de bbq! Ik vind het echt jammer dat we er niet bij konden zijn, maar ja, de verjaardag van mijn moeder gaat toch voor hé?!! Volgend jaar zijn wij er gewoon weer bij!!
  Een prettige vakantie toegewenst en tot volgend jaar!!!!!

  Groetjes van claudine

Reacties zijn gesloten.