Natte Harmonie "Oefening" on tour

Vanwege het 150 jarig bestaan van Harmonie “Oefening” uit Standdaarbuiten maakte de vereniging op zaterdag 22 en zondag 23 juni een grote tour door de gemeente Moerdijk. Hierbij werden de plaatsen Fijnaart, Zevenbergen, Langeweg, Willemstad en thuisbasis Standdaarbuiten aangedaan. De leden werden per bus vervoerd naar de verschillende kernen. De optredens werden in een grote evenementen vrachtwagen met overdekt en uitschuifbaar podium gegeven.

Dit overdekte podium was helaas ook wel nodig in dit weekend. Het gehele weekend door kwam het regenwater op sommige momenten met liters tegelijk uit de hemel gevallen. Dit zorgde er helaas ook voor dat het aantal kijkers tegenviel. Gelukkig waren de meest trouwe fans van de harmonie altijd aanwezig om de leden met een warm applaus een hart onder de riem te steken. Bovendien maakte de busreis waarbij leden onderling veel plezier hadden veel goed.

Thuisbasis Standdaarbuiten werd als laatste aangedaan en was daarmee ook meteen de afsluiting van het muzikale seizoen. Hoewel tijdens dit optreden de regen zo hard naar beneden kwam dat zelfs de leden in de overdekte vrachtwagen nat werden, was dit optreden het drukst bezocht. Schuilend onder grote parasols of in de deuropening van zalencentrum ’t Sandt weigerde het luisterende publiek zich weg te laten jagen door het slechte weer. Ze beloonden het optreden van de harmonie met een hard applaus.

Als afsluiting van dit natte maar oh zo gezellige weekend werd een barbecue gehouden. Overdekt uiteraard. De leden werden verder nog verrast met een dvd van het jubileumconcert die ze cadeau kregen van de vereniging. De dvd is met veel kunde en oog voor detail gemaakt door Robin Pieterman.

https://harmonieoefening.nl/2013-2/harmonie-on-tour-22-en-23-juni-2013/

Trailer film Jubileumconcert

Zoals eerder vermeld wordt er van het jubileumconcert dat op 26 april 2013 plaatsvond een mooie film gemaakt met alle hoogtepunten bij elkaar. De beelden en het geluid zullen van bijzonder hoog niveau zijn. Om alvast warm te lopen voor de dvd die gaat komen hier alvast een trailer gemaakt door Robin Pieterman. Geniet er van!

Druk bezochte avond AMV-leerlingen

Vrijdagavond 24 mei was een bijzonder moment voor de jonge muzikanten van de AMV-cursus die ze hadden gevolgd. Deze dag konden ze namelijk hun diploma in ontvangst nemen na het succesvol afsluiten van de cursus. Dit uiteraard niet voordat de muzikantjes eerst zelf nog een aantal liedjes op hun blokfluit bliezen. Alles onder toeziend oog van het publiek die, gezien het applaus, erg te spreken waren over de prestaties van de leerlingen.

Naast de AMV-leerlingen trad ook The Music Factory, het leerlingenorkest van Harmonie “Oefening” op, alsmede enkele muzikanten die een duet of solo stuk speelden.

Na afloop was er voor alle belangstellende de gelegenheid om allerlei soorten instrumenten uit te proberen waarbij leden van de harmonie tekst en uitleg gaven. Dit alles om mensen, jong of oud, enthousiast te maken voor de harmonie in Standdaarbuiten.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/114538709774661716057/albumid/5882009736560233345?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]