In Memoriam: Gerard Vermeulen

Met grote verslagenheid en verdriet namen wij woensdag 6 juli 2011 kennis van het overlijden van onze voorzitter Gerard Vermeulen.

Al jarenlang was Gerard bij onze harmonie betrokken. Eerst als trouwe ondersteuning van zijn vrouw Elly die saxofoon in ons orkest speelt, vervolgens vanaf 2007 als bestuurslid. Toen hij de kans kreeg in 2008 om voorzitter te worden, greep hij dit met beide handen aan. Deze rol was hem op het lijf geschreven.

Gerard was een ontzettende ambitieuse, positieve en aardige man. Hij had grootse plannen voor de vereniging, zowel op korte als op lange termijn. Harmonie ‘Oefening’ moest volgens hem weer terug op de kaart worden gezet. Met veel passie kon hij tijdens bestuursvergaderingen en daarbuiten vertellen over zijn ideeën. Al in zijn eerste jaar als voorzitter zorgde hij ervoor dat onze harmonie kon deelnemen aan een groots opgezet kerstevenement, “Amu-sing” in Etten-Leur. Dankzij hem kreeg het orkest de kans voor een zaal met bijna 800 mensen op te treden. Een publiek tot dan toe ongekend voor de begrippen van onze harmonie.

Dit was voor Gerard echter nog maar het begin. In de jaren daarop volgde meer grote concerten waarbij Gerard als voorzitter vaak zelf het meeste werk verzette op het gebied van organisatie, sponsorwerving, publiciteit, opbouwen van de zaal en noem maar op. Het concert eind 2009 met de bekende pianist Cor Bakker in Fidei et Arti was een groot succes, een jaar daarop volgende opnieuw een prestatie van formaat met ‘Oefening’ gaat solo. Stuk voor stuk groots opgezette en mooie projecten. In 2013 bestaat onze harmonie 150 jaar. Ook voor dit jubileumjaar waren al grootse plannen in het bestuur. Plannen die mede door de grote en toegewijde inzet van Gerard ten uitvoer zouden kunnen worden gebracht.

Het kerstconcert in de kerk van Standdaarbuiten samen met een zangkoor aan het eind van dit jaar zou het volgende project zijn wat Gerard samen met het bestuur ging oppakken. Helaas zal hij dit project niet kunnen voltooien.

Gerard was meer dan alleen een voorzitter. Hij was een bijzonder mens die van Harmonie ‘Oefening’ zijn levenswerk wilde maken en hier veel voor over had. Altijd stond hij klaar voor de vereniging om te helpen. Wij zullen Gerard ontzettend missen, maar zijn vastberaden zijn werk voor de harmonie af te maken.

Wij wensen zijn vrouw Elly en zijn zoons Tim en Paul en familie ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Leden en bestuur van muziekvereniging Harmonie ‘Oefening’ uit Standdaarbuiten

.

4 reacties op “In Memoriam: Gerard Vermeulen”
  1. Wat een triest bericht.
    Gerard en zijn vrouw Elly kennen we al jaren; Elly is vroeger bij onze vereniging begonnen en later was Gerard er altijd bij als haar trouwe supporter. En verder kennen we Gerard natuurlijk via Saximpereum waar onze saxofoons regelmatig in onderhoud zijn geweest. Wij wensen Elly, zijn zoons Tim en Paul, de verdere familie en natuurlijk ook leden en bestuur van Harmonie Oefening heel veel sterkte!

  2. Ook namens Muziekvereniging Determinato willen we jullie allemaal heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

  3. Wat schrokken we toen we hoorden dat Gerard is overleden. We kennen Gerard en Elly al jaren, vroeger samen met Elly bij HDK in Moerdijk begonnen en jaren samen opgetrokken. We waren erbij toen Gerard en Elly trouwden en Gerard was altijd haar trouwe supporter. Wat hebben we veel plezier gehad! Een aantal jaren geleden kwamen we elkaar weer tegen o.a. bij een reunie-optreden in Moerdijk, maar ook via Saximpereum waar we regelmatig langs kwamen voor het onderhoud van de saxofoons van onze beide verenigingen.
    Wij wensen Elly, Tim, Paul en de hele verdere familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en natuurlijk ook sterkte aan bestuur en leden van Harmonie Oefening. Ook voor jullie vereniging een groot gemis.

  4. Ik ben geschrokken van het nieuws over het verlies van jullie voorzitter. Natuurlijk heeft zoiets enorm veel impact op de familie, maar een vereniging voelt vaak ook als een hechte familie en ook daar komt zo’n bericht enorm hard aan.
    Namens bestuur en leden van Oranje Garde Klundert wensen wij dan ook de familie van Gerard en alle leden van Harmonie Oefening heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Reacties zijn gesloten.