Diatoontje januari 2013

Het is feest bij Harmonie “Oefening”! In 2013 bestaat onze harmonie maar liefst 150 jaar. En dat moet uiteraard gevierd worden met heel veel leuks zodat dat hoort als iemand jarig is.
Een kleine greep uit hetgeen muziekliefhebbers volgend jaar kunnen verwachten: nieuwjaarsreceptie, jubileumconcert, kapellenfestival, Oefening on tour, tentoonstelling door de heemkundekring uit Standdaarbuiten en natuurlijk niet te vergeten een spetterend slot met een mooi winterconcert.
De redactie van het Diatoontje vond daarom dat zij niet kon achterblijven bij dit alles. Speciaal ter gelegenheid van het feestjaar 2013 heeft de redactie getracht van dit Diatoontje een waar jubileumnummer te maken.

Waar kun je dat aan merken? Naast de vertrouwde bijdragen van onder meer voorzitter, dirigent en penningmeester (die overigens ook op het jubileumjaar zijn gericht), vind je in deze editie ook speciale bijdragen.
Zo zijn alle leden van de vereniging gevraagd een speciale bijdrage te geven aan het jubileumconcert in de vorm van een Twitterbericht. Hen werd de vraag voorgelegd wat volgens hun het meest memorabele moment van hun lidmaatschap tot nu toe was. Het resultaat is verrassend: een combinatie van oude en nieuwe media, maar ook van nieuwe en oude herinneringen. Immers, niet iedereen is even lang lid van de vereniging waardoor alle tijden in dit Diatoontje zijn vertegenwoordigd.
Ook zijn de leden met het langste lidmaatschap een avondje met de redactie om te tafel gaan zitten om oude verhalen op te halen.

Hierdoor is een mooi artikel tot stand gekomen dat een mooie aanvulling geeft op de serie verhalen van vroeger die in eerdere edities van het Diatoontje in 2012 verscheen. Werkelijk waar de moeite om te lezen.
Niet onbelangrijk is het noemen van de bijdrage van onze secretaris. Zijn opa was in het verleden bestuurslid van de harmonie en heeft een mooie mars aan de vereniging gedoneerd. De secretaris vertelt je graag dit persoonlijke verhaal.
Dit Diatoontje is tot slot ook een belangrijk hulpmiddel om te bewaren het komend jubileumjaar. En eigenlijk, vinden wij als redactie, gooi je een Diatoontje natuurlijk nooit weg, maar deze al helemaal niet. Op enkele pagina ’s hebben wij namelijk het programma met aanvullende informatie opgenomen. Handig voor als je één van onze activiteiten komend jaar wil gaan komen bezoeken.

En waarom zou je dit niet doen? Immers, ook voor onze trouwe ‘fans’ is het feest. Zonder publiek is een optreden een uiterst vervelende gebeurtenis. Zonder donateurs en weldoeners is het aanschaffen van muziekinstrumenten en organiseren van activiteiten niet mogelijk. Dankzij onze bezoekers bestaan we dus nog steeds en daar mag je als muziekliefhebber ook erg trots op zijn.

Vergeleken met de beginjaren van de harmonie is er wel een boel veranderd. Muziek heeft veel concurrentie gekregen van andere activiteiten. Ook zijn er voor onze vereniging moeilijke tijden aangebroken met het slechte economische klimaat. Niet alleen de jaarlijkse subsidie van gemeente wordt als maar minder. Ook worden muziekscholen op zeer korte termijn niet meer ondersteund door deze zelfde gemeente. Voor kinderen die muziek willen maken, wordt daardoor het volgen van les haast onbetaalbaar. Onze en andere soortgelijke verenigingen worden dus dubbel getroffen.
Harder dan ooit hebben wij onze fans nodig om de volgende 150 jaar vol te maken. Wij hebben er zin in. Jij toch ook?

Diatoontje Januari 2013

Een reactie op “Diatoontje januari 2013”
  1. Alweer veel complimenten voor het nieuwe Diatoontje. Prachtig verzorgd en heel veel lezenswaardige verhalen. Zo wist ik natuurlijk niet dat de mars der Medici ooit aan de harmonie is geschonken door de Opa van Chris Hoppenbrouwers.
    Een hele mooi mars die vroeger heel vaak gespeeld werd. Leuk, dat ook de naam van mijn vader, Piet Dingenouts, nogeens langs komt.
    Uit alle artikelen blijkt, dat de harmonie en Standdaarbuiten onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn en dat moet vooral zo blijven!!

Reacties zijn gesloten.