Sfeervol winterconcert in kerk

Zaterdagavond 10 december heeft Harmonie Oefening een zeer sfeervol concert gegeven in de Johannes de Doperkerk in Standdaarbuiten. De kerk was voor de gelegenheid prachtig verlicht, zowel binnen als buiten.

Bij binnenkomst werden bezoekers verwelkomd door de mooie klanken van saxofoonkwartet Smèsch! die voor deze gelegenheid een mooi programma hadden ingestudeerd.

Om 20.00 uur stipt zette Harmonie “Oefening” in met het indrukwekkende stuk The Exodus Song. Het concert werd vervolgens geopend door Michel van Laar van Harmonie “Oefening”. Hij kondigde de gastspreker van de avond aan: Peter Dingenouts. Hij voorzag het aanwezige publiek van de nodige achtergrondinformatie van de muziekstukken die deze avond werden uitgevoerd.

Het stuk Anthem had deze avond een bijzondere plaats in het programma. Het stuk werd door de voorzitter Gerard Vermeulen aan de vereniging geschonken. Gerard overleed eerder dit jaar onverwachts. Het stuk werd daarom deze avond aan hem opgedragen. Naast het orkest speelde ook het orgel in de kerk mee.

Gastvereniging van de avond was het Niervaertkoor uit Klundert. Zij zongen in twee blokken een klassiek en sfeervol programma en brachten zo een mooie variatie in het totale programma.

Uit Harmonie “Oefening” waren twee ensembles gevormd, een klarinetensemble en een koperensemble. Zij brachten afzonderlijk van het orkest een aantal stukken ten gehore aan het publiek.

De avond werd luchtig afgesloten met Rudolph the rednosed reindeer waarbij de orkestleden een leuke rode muts hadden opgezet. Tijdens de receptie na afloop werd een glaasje Glüwhein aangeboden en speelde saxofoonkwartet Smèsch! nog een leuk deuntje.

.

,
5 reacties op “Sfeervol winterconcert in kerk”
 1. Pingback: Intensieve repetitiedag | Harmonie 'Oefening'

 2. Het kersconcert was geweldig.
  Het geluid was heel mooi, je kon ieder instrument horen
  zelfs de triangel.
  De kerk was een goede en mooie locatie, het licht was heel sfeervol.
  Alle lof voor iedereen.

  Henny en Rein uit Roosendaal

 3. Het was een leuk concert. En mooie lichten. Toen ik de kerk zag, en binnenstapte dacht ik: ‘Wow… De kerk wordt ineens modern!’

 4. Pingback: Gelukkig Nieuwjaar! | Harmonie 'Oefening'

 5. Pingback: Wegens succes herhaald: winterconcert in de kerk | Harmonie 'Oefening'

Reacties zijn gesloten.