Flasmob muziekverenigingen: gemeente blijft bij plannen

ZEVENBERGEN – Ondanks de negen muziekverenigingen die gisteren tijdens de vergadering van de commissie Sociale Infrastructuur inspraken, blijft de richting van het subsidiebeleid onveranderd. Nadat de sprekers namens de muziekverenigingen hun verhaal hadden gedaan, bogen de commissieleden zich over het plan van aanpak.

Wethouder Koevoets stelde dit plan op naar aanleiding van de bezuiniging met betrekking tot de subsidie voor het muziekonderwijs waartoe in november 2011 was besloten. Het plan omvat met name de verdeling van de ton die de gemeente beschikbaar stelt voor muziekonderwijs, vooralsnog voor kinderen tot en met 12 jaar.

Grote ombuigingen met betrekking tot dit plan werden gisteren niet gemaakt door de commissieleden. Wel werd gehamerd op het feit dat de muziekverenigingen zo nauw mogelijk betrokken moeten worden bij de invulling van het nieuwe beleid. “Dat vraagt om creativiteit van zowel de wethouder als de verenigingen”, vond Wim de Pijper (Burger Belangen Moerdijk). Wethouder Koevoets beloofde: “We gaan er alles aan doen om die ton te besteden aan goed muziekonderwijs voor kinderen en met het actief betrekken van de verenigingen hierbij.”

BRON: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/11168655/Gemeente-blijft-bij-plan-voor-subsidiebeleid-Moerdijk.ece

[button link=”http://beeldbank.hetfotoburo.nl/index.php/editie-moerdijk/251-ramon-mangold/98693″ color=”orange” newwindow=”yes”] Enkele foto’s[/button]

[button link=”http://www.omroepbrabant.nl/?news/175560802/Muziekverenigingen+Moerdijk+protesteren+tegen+subsidiekorting+2014.aspx” color=”silver” newwindow=”yes”] Artikel Omroep Brabant met foto’s[/button]

[button link=”http://www.youtube.com/watch?v=3p1qC0NG9IY” color=”orange” newwindow=”yes”] Mars 1[/button]

[button link=”http://www.youtube.com/watch?v=6EhG6-TUGEg” color=”silver” newwindow=”yes”] Mars 2[/button]