Afwisselend programma winterconcert 2012

Zaterdagavond 8 december was het dan zover. De tweede editie van het Winterconcert van Harmonie Oefening ging van start in de Johannes de Doperkerk te Standdaarbuiten. Opnieuw was de kerk van buiten en binnen mooi aangekleed en heerlijk verwarmd. Speciale gast dit jaar was een gitaartrio dat tussen de nummers van orkest en ensembles door een klassiek programma ten gehore brachten.

Wegens ziekte kon voorzitter Michel van Laar helaas niet aanwezig zijn op het Winterconcert. Wel had hij voor alle bezoekers een welkomswoord op papier achtergelaten. De opening werd vervolgens gedaan door Rob van Bokhoven. De achtergrondinformatie bij de rest van het programma die avond werd verzorgd door Peter Dingenouts.

Het orkest van Harmonie Oefening bracht met name sfeervolle concertstukken ten gehore. Zeker niet de traditionele kerstmuziek die vaak bij dergelijke concerten wordt gekozen. In plaats daarvan kwamen nummers als Concert Prelude, Russian Christmas, Ammerland en Madurodam voorbij. Wel werd de avond traditioneel afgesloten met het nummer We wish you a merry Christmas.

Tussen de optredens van het orkest en het gitaartrio door verzorgden ensembles gevormd door leden van Harmonie Oefening een muzikale bijdrage. Zo speelde een koperensemble bestaande uit bas, euphoniums, trombones en trompetten enkele klassieke winterliederen. Het trompettenkwartet uit dit ensemble vertolkte daarnaast vanuit de spreekstaltoren in de kerk het lied Don’t Cry For Me Argentina.

Naast een koperensemble was er eveneens een optreden van een klarinetten- en saxofoonensemble. Zij vertolkten een mix van klassieke en wat meer lichte muziek. Het saxofoonensemble voerde bijvoorbeeld de rockklassieker Bohemian Rhapsody uit.

Rond elf uur kwam het concert tot een een einde. Bij het slot werden mensen die belangrijk waren voor deze avond extra bedankt. Na afloop was er gelegenheid voor een drankje achter in de kerk om de avond nog eens goed na te praten. Wegens de dreigende sluiting van de kerk is de kans groot dat Harmonie Oefening voor de laatste keer het Winterconcert op de huidige locatie heeft uitgevoerd.

Bekijk via onderstaande knop de foto’s. Het album wordt nog steeds aangevuld met nieuwe foto’s en filmpjes!

[button link=”https://harmonieoefening.nl/fotoalbums/2012-2/winterconcert-8-december-2012/” color=”orange”] Foto’s Winterconcert 2012[/button]

,
6 reacties op “Afwisselend programma winterconcert 2012”
 1. Het was een prachtig concert in een zeer sfeervolle en warme kerk. Fantastisch gedaan.

 2. Onze familie heeft bijzonder genoten van het prachtig verzorgde winterconcert 2012. Onze parochiekerk fantastisch uitgelicht!!!
  Harmonie Oefening verzorgde een heel sfeervol concert met prachtige muziek, onder leiding van dirigent Claudie van Bokhoven. Bij ieder concert worden we steeds weer verrast door het muzikale niveau van dit orkest. Onze welgemeende complimenten.

 3. Ook wij, en gelukkig met vele andere aanwezigen hebben we erg genoten van dit mooie muziek spektakel. Zo ervaar ik het binnen de harmonie de passie voor de muziek in de verschillende ensembles mooie muziek ten gehore hebben gebracht. En net als het eerst concert het Claudy van Bokhoven die dit alles mooi dirigeerde
  Graag wil ik laten weten we dit alles samen met vele enthousiaste vrijwilligers mogelijk hebben gemaakt.
  En samen met deze groep mensen was het net als vorig jaar weer een feestje om dit winter concert mogelijk te maken. Ook vanmorgen was het weer erg fijn er wederom vele vrijwilligers aanwezig waren, om alles weer netjes, gestofzuigd en gepoetst het kerk gebouw weer achter te laten. Waarvoor dank!!!!!!
  Harmonie Oefening , op naar het volgend concert 2013

  Harry

 4. Erg genoten van jullie winterconcert in de kerk.
  Mooie muziekstukken goed neergezet door muzikanten,sfeervolle aankleding van de kerk.
  Waar een klein dorp groot in kan zijn!

 5. Afgelopen dagen diverse lovende commentaren gehad betreffende ons winterconcert 2012. Met z’n allen hebben we iets goeds weggezet.
  Ik ben trots op onze commissie. Tevens heel veel dank aan onze vrijwilligers.
  Hopelijk kan het winterconcert 2013 nog een keer in de kerk al was het maar voor de sfeer.

 6. Ook wij hebben dit jaar weer enorm genoten van jullie optreden. Het is een genot om te zien hoe iedereen zijn beste steentje bijdraagd om deze avond tot zo een mooi succes te brengen en dat allemaal onder leiding van onze eigen Claudie van Bokhoven. Hopelijk kunnen we in 2013 weer in onze eigen kerk terecht.
  Nogmalls de complimenten van ons.

Reacties zijn gesloten.