Dirigent

Met ingang van 17 juni 2016 staan zowel TMF als het hoofd orkest onder leiding van Rens van Leeuwen.

rens
Rens van Leeuwen werd in 1993 geboren in Sint Maartensdijk en ging na 11 jaar trompetles bij Monique de Rooij en Jan Spruit in 2011 naar het Rotterdams Conservatorium om de vooropleiding trompet te doen. In plaats van te starten met de trompetopleiding, is hij in 2012 geswitcht naar blaasorkestdirectie, om zijn grote passie – het inspireren van muzikanten op alle niveaus – te volgen. Het doel van de opleiding was en is het ontwikkelen van een breed profiel, zodat orkesten alle kanten op kunnen en zo hun eigen toekomstdromen waar kunnen maken. Daarom volgt Rens niet alleen lessen bij zijn docent Carlo Balemans, maar ook lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker en orkestdirectie bij Hans Leenders. Arrangeren heeft Rens geleerd van Carlo Balemans en Jos van de Braak.
Een aantal arrangementen is uitgegeven bij Baton Music, maar zijn specialisatie is het schrijven van arrangementen op maat, zodat ieder orkestlid een partij krijgt die bij hem of haar past. Zijn filosofie? De dirigent als vakman, inspirator, coach en adviseur.

Op 29 april 2017 zal het eindexamen blaasorkestdirectie plaatsvinden. In het Energiehuis in Dordrecht laat hij zien wat er mogelijk is als je alles dat als vanzelfsprekend beschouwd wordt, loslaat. Een wereld aan mogelijkheden gaat open en er ontstaat iets nieuws. Hou de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven!